BURENHULP

Sinds april 2016 is de Burenhulp actief in Klarendal en Sint Marten. Bewoners met een eenvoudige hulpvraag kunnen bellen naar 06 44248687. De vijf bemiddelaars hebben om de beurt de telefoon bij zich en gaan dan op zoek naar een Goede Buur die kan helpen. Dat zijn er inmiddels al 43 in beide wijken!

KLEINE KLUSJES

Burenhulp is niet alleen voor ouderen of mensen met een beperking. Iedereen kan in een situatie komen dat hij of zij even een helpende hand nodig heeft. Voorwaarde is dat iemand het op dat moment echt niet zelf kan. En natuurlijk moet het geen al te ingewikkelde vraag zijn. Een hele tuin omspitten, een wasmachine naar beneden tillen of het huis schoonmaken hoort er niet bij. Maar wel een boodschap doen, blad of sneeuw ruimen, de hond een keer uitlaten. Of een klein klusje.

CONTACT

Kent u mensen in uw omgeving die hiermee geholpen zouden zijn? Dan kan hij of zij (of iemand uit de naaste omgeving) contact opnemen met de Burenhulp. Aanmelden in overleg met het wijkteam kan ook. Wilt u zich ook aanmelden als Goede Buur of heeft u een keer een hulpvraag? Dat kan via hetzelfde nummer 06 44248687of via ons mailadres burenhulpklarendal.stmarten@gmail.com

________________________

HET WIJKWERKPALET

Het WijkWerkPalet is hèt bewonersinitiatief voor het ontwikkelen, verbinden en begeleiden van participatie activiteiten en leer/werk- en vrijwilligersprojecten in Klarendal en omliggende wijken. De actieve bewoners komen in de Wasplaats om er koffie te drinken en te overleggen. Terwijl de Wasbaas achter de wasjes draait, is de ruimte voor de ontmoetingsplek – en daarmee de uitvalsbasis voor verschillende sociale projecten. De verbinding tussen vrijwilligers, ondernemers en buurtbewoners is hierin de rode draad. De Wasplaats is voortgevloeid uit de behoefte van het WijkWerkPalet om een eigen stek te hebben.

Voor ideeën, loop eens binnen of maak contact via de e-mail met de Wasplaats.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren