WELKOM BIJ DE WASPLAATS, HUISKAMER VAN KLARENDAL

De Wasplaats Klarendal is sinds 2015 een nieuw concept in het hart van het Modekwartier Arnhem. Bij binnenkomst vind je winkeltje OOgst; een shop-in-shop met allerlei unieke producten, gemaakt door mensen uit de buurt en de omgeving. Handig als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau of een leuke attentie voor jezelf!

De Wasplaats heeft zich het afgelopen jaar bewezen als centrale plek in het hart van de wijk Klarendal. Het is een komen en gaan van bezoekers.  Wijkbewoners met een eigen  activiteitenochtend vinden er hun plek. Kunstenaars uit de wijk laten hun werk zien in maandelijkse tentoonstellingen. Ook leden van het sociale wijkteam, participatiewerk, vrijwilligers van organisaties met een inloopspreekuur, en vele anderen, vinden hun weg naar de huiskamer van de wijk.

 

DE WASSERETTE

Verderop in de winkel bevindt zich de wasserij waar je je kleding achter kan laten in handen van de Wasbaas. Ondertussen kun je genieten van een kopje koffie of thee,of gebruik maken van de gratis WiFi voor je werk of studie. Lees de krant aan de gezellige leestafel of neem plaats aan het raam met uitzicht op het levendige straatgebeuren! Voor het wassen van je wasgoed kun je in het wasmenu verschillende wasproducten vinden.

VRIJWILLIGERS ALTIJD WELKOM

Dagelijks wordt De Wasplaats geopend en afgesloten, de kassa aan het einde opgemaakt, zijn er huishoudelijke werkzaamheden te verrichten, staat het winkeltje er netjes bij, wordt er koffie aangeboden, de wasjes moeten gedaan en gevouwen worden en bezoekers worden welkom geheten. Daarom zoekt de Wasplaats extra gastheren- of vrouwen (vrijwillig) die ons team komen versterken!

DUURZAAM

In de Wasplaats werken we met energiezuinige wasmachines en LED-verlichting.

 

SOCIAAL

De Wasplaats is niet alleen een duurzame maar ook een sociale spil van de wijk Klarendal. Het idee kwam als antwoord op de vraag om in de wijk ontmoeting, informele zorg en betaalbare dienstverlening te combineren in een “nieuw verdienmodel” onder de paraplu van stichting Wijkwinkel De Wasplaats. De Wasplaats is een uniek multifunctioneel concept voor Klarendal en omliggende wijken waarin wijkbewoners, ondernemers, gemeente en welzijn- en zorginstellingen samen werken. Elkaar in co-creatie op ideeën brengen, elkaar helpen en elkaar versterken in het realiseren van een innovatieve onderneming; een maatschappelijk verantwoorde wasserij met aandacht voor sociale waarden in de wijk!

Er is een elektrisch voertuig aangeschaft, waar de WOP (WoonOmgevingsPloeg) mee door de wijk gaat om samen met bewoners de achterpaden van Volkshuisvesting te onderhouden.

PARTNERS

De Wasplaats en de WOP worden ondersteund door partners als het Bewonersoverleg Klarendal, de gemeente Arnhem, de Dullertsstichting en Volkshuisvesting Arnhem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren