Héél voorzichtig: we gaan weer open

Vanwege het coronavirus wat over de aarde woekert, heeft De Wasplaats al anderhalve maand de deuren gesloten. Maar we gaan langzaam weer een beetje in beweging komen.

CONONAVIRUS – COVID 19

Het virus heeft ons nu zo’n zes weken in de greep. Ondanks dat het geen RIVM regelgeving was om als winkel de deuren te sluiten, deed De Wasplaats dat als voorzorgsmaatregel wel. De vrijwilligers van De Wasplaats hebben echter niet stil gezeten. Los van een aantal nodige werkzaamheden in het pand van De Wasplaats, werken zij ook mee in het Klarendalse Corona-Hulpdienst team.

Op afspraak hebben de wasmachines ondanks dat de deuren gesloten waren, soms nog wel gedraaid.

VOORZICHTIG OPEN

Maar we gaan weer een heel klein beetje open voor publiek. Hoewel De Wasplaats een sociaal bedrijf is en we graag een ontmoetingsplek in de wijk willen zijn: dat zit er even nog niet in. Op de dag van de Arbeid, op vrijdag 1 mei en de zaterdag die volgt, gaan we open van 10u tot 16u. Twee dagen dus, en na dit weekend kijken we verder.

Maar: er mogen VOORLOPIG hooguit twee mensen tegelijk naar binnen om in het winkeltje te kijken naar onze boeken, platen, artikeltjes van winkeltje Oogst – handgemaakt door wijkbewoners én uiteraard om wasjes te brengen of te halen.

De tweedehands kleding die De Wasplaats in de verkoop heeft, kan helaas niet gepast worden.

Daarnaast zullen bezoekers voorlopig niet uitgenodigd worden om met een kopje koffie lekker te blijven hangen. De gastheer- of vrouw speelt voorlopig alleen winkelbediende en misschien dat er ook één persoon in het pand aanwezig zal zijn om de was weg te werken.

Bij de entree zullen materialen aanwezig zijn om handen te ontsmetten.

Doe voorzichtig, pas op jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *