Kunstrijk kinderen op bezoek

De kinderen van Basisschool Kunstrijk wilden de wijk beter leren kennen. Dus ze belden aan bij ondernemers en bedrijven in de wijk om te vragen waar ze konden helpen. De wijkkrant van Klarendal schreef er het volgende over: In de wijkwaswinkel de Wasplaats kun je terecht voor je was, als particulier of als bedrijf, voor een bak koffie, een praatje, burenhulp of een leer-werktraject. De koffie staat er altijd klaar, maar leerlingen van groep 4 gingen allemaal aan het werk. Wasbaas Rik had hen gevraagd eigen vuile was mee te nemen en daar gingen ze mee aan de gang.

Alle was van de kinderen werd in een wasmand gekieperd waarna er een wasmachine werd gekozen die op dat moment niet draaide. Rik wees iedereen er op te checken of alle zakken leeg zijn, want zelf heeft hij in de loop der tijd de meest bijzondere spullen in de wasmachines gevonden; messen, lippenstift, keuken restanten, modder… “Ieoew” reageren de meiden.

Terwijl het wasje draaide, gingen de meiden aan de gang met het vouwen van droog wasgoed van klanten. Daar hebben ze in de Wasplaats hele handige vouwplanken voor, hét hulpmiddel om je kleding snel, netjes en efficiënt op te vouwen. Binnen de kortste keren hadden Sidelya, Amy, Asmin, Isha, Thyiara, Zofia en Nesrin alle wasgoed weg gevouwen. “Je bent er het drukst mee, maar eigenlijk is het heel makkelijk zo” aldus Nesrin.

Toen de eigen was ook nog in de droger gedroogd was en er wat na gekletst werd, bedankte Rik alle dames voor hun goede werk. “Als ik het in de toekomst nog eens druk krijg…” kondigde hij aan… Maar Rik kon zijn zin niet af maken; “Dan bel je ons maar!” reageerde Thyiara.

Door Zefanja Hoogers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *