Nieuwe gezichten bij de Wasplaats

In de Wasplaats hebben een aantal wisselingen van de wacht plaats gevonden. We stellen graag drie nieuwe dagelijkse gezichten voor.

ANS JANSEN

Sinds afgelopen juni treffen we op dagelijkse basis Ans Jansen in de Wasplaats, links op de foto. Ans vervangt Robin Cornelissen die met zwangerschapsverlof is. Ans woont al haar hele volwassen leven in Klarendal en is de afgelopen jaren actief geweest bij het Inloophuis in Sint Marten. Maar voor mensen die al heel lang in Klarendal wonen; we kennen Ans ook van haar vrijwilligerswerk bij Ons Huis, het oude wijkcentrum op de Rappardstraat en het jaarlijkse kinderkamp!

Ans vertelt nog eens: ‘De Wasplaats is meer dan een wasserette: ook zonder was ben je hier welkom voor een kopje koffie en een babbeltje of een vraag. Er is hier ruimte voor meer, dus initiatieven welkom!’

WILLY MEIJER

Sinds afgelopen april is Willy Meijer via Volkshuisvesting en Scala de officiële nieuwe wasbaas. ‘Maar ik ben van alle markten thuis, dus ik draai ook gerust in het winkeltje OOgst. Ik vind het geweldig hier, de sfeer, de collega’s, de plek. En de Nacht van de Mode!’ Willy is behalve woensdag en zaterdag in de middaguren in de Wasplaats te vinden.

MONIQUE LOTGERINK

Bewoonster Monique Lotgerink was in de eerste instantie ‘leverancier’ voor winkeltje OOgst, ze maakt bijzondere glas-in-lood figuren. Maar langzaam ging ze meer voor het winkeltje algemeen betekenen. Vanwege het zwangerschapsverlof van Robin draait ze nu behalve woensdag en zaterdag alle ochtenden mee. ‘Het kwam zo uit: het is hier gezellig en het is beter dan thuis zitten. Ik doe ook de was, alleen begeleid ik niet mensen die hier een leer/werk traject volgen. Eigenlijk hebben we alle drie onze eigen taak, maar we vervangen elkaar net zo makkelijk als het uit komt.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *