Samen voor een schone wijk

Op 3 juli start de nieuwe WoonOmgevingsPloeg in Klarendal. De nieuwe WOP is verantwoordelijk voor het onderhoud van de achterpaden die in eigendom zijn van Volkshuisvesting. Dit gebeurt onder de vlag van De Wasplaats en het WijkWerkPalet.

Werkervaring
Bij de WOP kunnen bewoners van Klarendal met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Daarvoor werkt het WijkWerkPalet samen met diverse partijen in de stad. Het werk kan een opstap zijn naar een opleiding of betaald werk. De uitvalsbasis van de WOP is de Wasplaats aan de Klarendalseweg. De werkers zijn vier dagen per week in de Klarendalse achterpaden te vinden. Ploegleider Adrie is het vaste gezicht.

Buurtacties
‘Samen voor een schone wijk’ is de slogan van de WOP. Naast dat medewerkers van de WOP de achterpaden netjes houden, proberen zij ook wijkbewoners hierbij te betrekken. Een schoon, heel en veilig achterpad is immers de verantwoordelijkheid van én belangrijk voor iedere huurder. Geregeld gaat de WOP ook straat óf buurt-schoon-acties organiseren. Als u als bewoner zelf zo’n actie wilt opzetten, kunt u zich melden bij de WOP (Klarendalsweg 439) voor mogelijke hulp.

Schone toekomst
Wijkbewoners van Klarendal en de medewerkers van de WOP kunnen samen het verschil gaan maken. Wordt Klarendal in de nabije toekomst een hele schone wijk? We rekenen op u!

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *