De Wasplaats en de Paas-tas actie

Carnaval is voorbij, en officieel valt dan veertig dagen daarna Pasen. Ook dit jaar doet De Wasplaats weer mee aan de jaarlijkse Paas-tas actie, om minder bedeelde wijkbewoners te kunnen verrassen met een rijk gevulde tas om een fijn Paasweekend te kunnen vieren.

KLEINE PORTEMONNEE

Voor de derde keer wordt er ook dit jaar voorafgaand aan Pasen, een actie georganiseerd om onze medewijkbewoners in Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek met een zeer kleine portemonnee te voorzien van een Paas-tas. De actie is gestart ná Carnaval, officieel dus in de vastentijd om die ook voor minder bedeelde wijkbewoners tijdens het Paasweekend feestelijk af te kunnen ronden.

Nog meer dan vorige jaren wordt deze Paas-tas een pakket wat vergelijkbaar is met een kerstpakket. Waar de voedselbank de basis-voedingsmiddelen levert, wil de organisatie daar bovenop wat extra lekkers of bijzonders aanbieden.

PARTNERS

Dat extra lekkers en bijzonders is natuurlijk niet zomaar bij elkaar. Wijkbewoners kunnen luxe paasartikelen inleveren bij De Wasplaats, Inloophuis Sint Marten, basisschool KunstRijk (in MFC Klarendal) of Molen De Kroon. Al deze locaties zijn samen met Villa Klarendal tevens organisatie van dit initiatief. Zij hopen dit jaar 200 huishoudens te kunnen verrassen.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT

Daarnaast zullen er goederen ingezameld worden bij de Albert Heijn vestigingen Velperbuitensingel, Rozet, Burgemeesterskwartier en natuurlijk die van Klarendal. Hiervoor zoeken we vrijwilligers, die op enkele zaterdagmiddagen bij de inzameling aanwezig zijn en klanten van flyers voorzien. Wil je daaraan meedoen, stuur dan een mailtje aan john.holtackers@hotmail.com

FINANCIËLE BIJDRAGES

De bewonersoverleggen van zowel Klarendal als Sint Marten/Sonsbeek hebben vanuit de wijkbudgetten al bijdrages toegezegd. Maar voor iedereen is het mogelijk om een financiële bijdrage te geven. Dat kun je sturen naar: Rekeningnummer NL87 INGB 0000 7104 34 t.n.v. Inloophuis Sint Marten, o.v.v. “bijdrage Paastasactie”. Ook enkele andere instanties hebben al laten weten financieel bij te dragen.

De tassen worden op Goede Vrijdag 19 april uitgereikt in het MFC Klarendal.

Meer informatie bij: Rick Jansen, jansen.rick@gmail.com, tel. 06-17040029 (ook Whatsapp)

Volg de Paas-tas actie via Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *