Wasplaats goes arts: oktober

In de maand oktober kunnen bezoekers van De Wasplaats weer van een nieuwe tentoonstelling genieten: Wasknijperkunst van Rieky van Elk.

DRUKKE BIJ

Rieky vertelt: Als “drukke-bij” houd ik mij al een groot deel van leven bezig met creatieve uitingen. Er zijn nog tekeningen van mij getekend toen ik 4 jaar was, ik naaide poppenkleertjesvanaf mijn zevende, enz. Altijd al een drukke bij.

Dit soort van bezig zijn bracht me dicht bij mezelf, los van de wereld en wat mensen over me dachten. Later bleek meer & meer dat werkvormen die door zijn methode verrassingen toevoegen aan mijn werk of werk wat gewoon verschijnt vanuit ’t grote niets, mij het meest inspireren, maar mij bovenal ook “goed doen”, tevreden maken, levensvreugde geven, in een flow komen van doorgaan. Veel van deze vormen zijn de drukvormen: ets, lino, ebru, zeedruk en combinatie. Vanwege de druktechnieken, en mijn eerste ets van een ‘bij’, kreeg drukke-bij nog een extra betekenis www.drukke-bij.com. Ook maak ik vaak meerdere dingen die pas later voelen als een soort van serie.

WASKNIJPERKUNST – 3X3 AAN HET LIJNTJE / ZINGT ZIJN EIGEN LIED

Vandaar de ondertitel van mijn expo: “3×3 aan het lijntje” en elke serie “zingt zijn eigen lied”. Naast het werk wat aan de waslijn hangt, zijn er in de wasplaats ook series van 3 ansichtenkaarten met mijn werk erop te koop.

OPENING: ZONDAGMIDDAG 30 SEPTEMBER 15u – 17u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *