Corona borrel

Vrijwilligers van De Wasplaats én vrijwilligers van samenwerkende partners hebben donderdag 11 juni samen een borrel gedronken en zijn verwend: vanaf half maart hebben zij zich ingezet voor de corona hulpdienst en wethouder Martien Louwers sprak daarvoor haar dank uit namens de gemeente.

CORONA HULPDIENST

Al direct halverwege de maand maar van dit jaar,  hebben De Wasplaats in Klarendal, Vitale Verbindingen vanuit De Nieuwe Hommel in Sint Marten, Rijnstad overkoepelend, het Wijkteam, Villa Klarendal en het Inloophuis hun handen ineen geslagen en vrijwilligers geworven in de wijken, om een telefonische hulpdienst beschikbaar te stellen, een boodschap voor een buur te doen, muziek op straat te maken en soepen te koken op meerdere locaties.

Want in deze bizarre tijden kunnen de kwetsbaarderen onder ons ongetwijfeld wel wat hulp gebruiken. Tijdens de borrel op het prachtige pleintje voor het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat in Sint Marten, was ook wethouder Martien Louwers aanwezig. Klarendal en Sint Marten lieten hiermee in Arnhem een proactieve houding zien en namens de gemeente dankte zij alle vrijwilligers warm voor hun broodnodige diensten in deze rare tijden!

BIJNA TEN EINDE

Mits het virus zich niet opnieuw verspreidt over het land, houdt de corona hulpdienst langzaam op te bestaan nu de RIVM regels wat versoepeld worden. De telefoondienst – minder bemenst! – blijft echter bestaan. Of anders gezegd: keert terug naar zijn oude modus – DE BURENHULP op 06 4424 8687.

In Sint Marten staat tot het einde van de maand juni iedere dinsdagmiddag om 16.30u een grote pan soep klaar in het steegje richting de binnentuin achter de Maarten van Rossemstraat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *