Energiezuinig wassen

Energiezuinig wassen is een belangrijk onderdeel van het verminderen van onze milieu-impact. Gezien de huidige hoge energietarieven valt er ook veel geld door te besparen. Er zijn een aantal eenvoudige manieren om energie te besparen tijdens het wassen van uw kleding.

Was een volle machine

Probeer om de wasmachine zo vol mogelijk te laden. Dit bespaart energie omdat er minder wasbeurten nodig zijn. Als u een kleine lading heeft, overweeg dan om te wachten tot u genoeg kleding heeft om een volle machine te vullen.

Stel een lagere temperatuur in

Kies een lagere wastemperatuur. Veel kleding kan worden gewassen op een lagere temperatuur zonder afbreuk te doen aan de hygi├źne of de reiniging. Dit kan u een aanzienlijke hoeveelheid energie besparen.

Kies energiezuinige temperatuur

Overweeg een energiezuinige wasmachine. Er zijn veel wasmachines op de markt die zijn ontworpen om energie te besparen. Kijk naar de energie-effici├źntie-label voordat u een nieuwe wasmachine koopt.

Gebruik een wasverzachter

Gebruik een wasverzachter, dit kan helpen om de tijd die uw kleding in de droger hoeft te staan te verkorten, wat ook energie bespaart. Nog beter is natuurlijk om het wasgoed aan een rekje te drogen!

Al deze eenvoudige stappen kunnen helpen om energie te besparen tijdens het wassen van uw kleding. Door deze stappen te volgen, kunt u bijdragen aan een duurzamere toekomst voor onze planeet.

Maak gebruik van De Wasplaats

Kom je er niet helemaal uit? Bij De Wasplaats bieden we een full service dienstverlening voor wasgoed. We halen je vuile wasgoed op en brengen het schoon, fris en netjes gevouwen weer bij je terug. En dit alles voor vriendelijke prijzen! Neem contact met ons op voor meer informatie.