Wijnvlekken uit kleding krijgen

Wijnvlekken in je kleding kunnen een grote bron van stress zijn, vooral als het gaat om een favoriet kledingstuk. Het goede nieuws is dat er verschillende manieren zijn om deze vlekken te verwijderen. Hieronder geven we een aantal tips voor het verwijderen van wijnvlekken uit je kleding.

Neem direct actie!

Ten eerste is het belangrijk om snel in actie te komen. Hoe sneller je een wijnvlek behandelt, hoe gemakkelijker het is om de vlek te verwijderen. Probeer de vlek meteen te deppen met een vochtige doek of keukenpapier. Dit zal helpen om zo veel mogelijk van de wijn op te nemen voordat het in de stof trekt.

Los rode wijn op met witte wijn!

Een andere tip is om witte wijn te gebruiken om een rode wijnvlek te verwijderen. Dit klinkt misschien gek, maar witte wijn kan helpen om de rode wijn op te lossen. Giet een beetje witte wijn op de vlek en deppen met een vochtige doek. Dit zal helpen om de rode wijn op te lossen en het gemakkelijker te maken om de vlek te verwijderen.

Gebruik een vlekkenverwijderaar

Een andere optie is om een vlekkenverwijderaar te gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten vlekkenverwijderaars beschikbaar in de winkel, waaronder specifieke producten voor wijnvlekken. Lees altijd de instructies op de verpakking en test eerst op een onopvallende plaats van de stof om zeker te weten dat het geen schade zal aanrichten.

Full-service wasserij De Wasplaats

Kom je er niet helemaal uit? Bij De Wasplaats bieden we een full service dienstverlening voor wasgoed. We halen je vuile wasgoed op en brengen het schoon, fris en netjes gevouwen weer bij je terug. En dit alles voor vriendelijke prijzen! Neem contact met ons op voor meer informatie.