Verbinding in De Wasplaats

In de maand januari exposeren de bezoekers van het MultiMedia-atelier met eigen werk in De Wasplaats in Arnhem. Een professionele wasserette met een huiskamerfunctie en vele activiteiten! Het thema van de expositie is daarom VERBINDING en elke bezoeker heeft hieraan zijn eigen draai gegeven!

KUNSTPORTAAL/RIBW

RIBW Arnhem & Veluwe Vallei geeft specialistische begeleiding aan mensen met een psychiatrische aandoening en/of psychosociale problemen.

Kunstportaal is onderdeel van RIBW Arnhem & Veluwe Vallei en biedt een activeringsplek aan mensen met een GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) en/of  NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) achtergrond. Ook wanneer iemand geen cliënt is van RIBW, maar wel een indicatie heeft, is hij van harte welkom bij Kunstportaal!

Leden van het vaste team van Kunstportaal hebben een kunst -en zorgopleiding op HBO-niveau. Deze professionele ondersteuning geeft de bezoeker de ruimte om op eigen tempo en niveau te werken in één van de vier ateliers:  1. Multimedia en Fotografie 2. Tekenen en Schilderen 3. Mode en Textiel  4. Beeldhouwen en Keramiek.

Aan de bezoeker wordt overigens geen ervaring gevraagd in de verschillende kunstdisciplines. Wél een sterke motivatie om middels kunst te werken aan persoonlijke doelen en ontwikkeling. ‘Want wij geloven dat kunst beleven én maken het herstel bevordert.’

Voor meer informatie: www.kunstportaal.nl

MULTIMEDIA-ATELIER

In het MultiMedia-atelier werken bezoekers onder begeleiding van atelierhouder en fotograaf Tatiana Leijn (op de hoofdfoto bij dit artikel zien we haar tijdens de officiële opening) zelfstandig aan digitale projecten. Soms werken ze ook samen aan één project of trekken ze er met de camera op uit. Er is ook een kleine studio tot de beschikking.

Behalve interesse voor het vakgebied, is computervaardigheid de enige andere vereiste om deel te kunnen nemen aan dit atelier. Er wordt namelijk veel aandacht besteed aan digitale (na)bewerking, ieder op haar of zijn niveau.

VERDER:

Ook hebben een aantal deelnemers een bijdrage geleverd aan het afstudeerproject van stagiaire Sanne Oonk: een promofilm over De Wasplaats!

Na de feestelijke opening van afgelopen week zijn zowel de kunstwerken als de promofilm voor iedereen dagelijks te bezichtigen tijdens de openingstijden van De Wasplaats.

Voel je welkom! Ook op zaterdag is De Wasplaats open tussen 10.00u en 16.00u.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *