Wasplaats goes arts: december

Buurtgenoot Renneke van der Linden is de kunstenares die in de maand december invulling geeft aan de maandelijkse tentoonstelling in De Wasplaats. Op zaterdag 1 december is iedereen om 15u welkom om te komen kijken.

RENNEKE VAN DER LINDEN

Geboren en (de eerste acht jaar van haar leven) getogen in Pakistan, voelt Van der Linden zich thuis in niet-westerse culturen. Andere culturen en het contrast maar ook het samengaan met de Nederlandse cultuur, is onderwerp van haar werk. Ze schildert op basis van foto’s die ze tijdens haar reizen heeft gemaakt. Ze combineert meerdere foto’s tot nieuwe composities. Op basis van het werkelijk geziene, veroorlooft Van der Linden zich de grootste vrijheid die een schilder kan nemen om nieuwe werelden te scheppen.

FEEST DER HERKENNING

Het lag op de Academie niet voor de hand om voor figuratief te kiezen. “Ik werd er weleens om uitgelachen. Men vond het te letterlijke schilderijen, bijna primitief. Maar ik kies er voor. Ik moet grip hebben op wat ik doe en ik wil graag begrepen worden. Ik vind het leuk als mensen het ervaren als een feest der herkenning.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *