Wasplaats goes arts maart: ZICHTENDICHT

Op zaterdag 7 maart opent om 14.00uur kunstenares Miriam Veller haar tentoonstelling ZICHTENDICHT in De Wasplaats. Karton, ‘waardeloos materiaal’ en gedichten vormen een kleurrijk geheel.

OVER MIRIAM

Mijn naam is Miriam van Veller, 58 jaar en ik deed de Hogeschool van de kunsten Arnhem, podiumkunst. Ik ben lang werkzaam geweest als theaterdocent en theatermaker. Ik heb diverse theaterstukken en projecten gemaakt waarbij de geschiedenis van de plek een grote rol speelde. Bijvoorbeeld mijn voorstelling ‘Het bruiloftsei’ tijdens de Sonsbeektheateravenue. De laatste jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de beeldende vormgeving en het schrijven van gedichten waarbij ik mijn theaterachtergrond als verrijking hiervoor ervaar.

 

Karton als materiaal fascineert me enorm omdat er zoveel mogelijkheden mee mogelijk zijn. En… duurzaam en goedkoop: iedere woensdag vlak voor sluitingstijd te vinden voor de winkels in de stad. Verder gebruik ik graag ander ‘waardeloos’ materiaal in mijn werken. Ik struin graag straten en natuurgebieden af op zoek naar iets bruikbaars waar ik de schoonheid van in zie als ik het (her) gebruik in een werk. Je zou mijn werk kunnen omschrijven als poëtisch, verhalend en licht vervreemdend. Geschiedenis van plekken, dieren, krantenberichten en ouderschap/ familie zijn vaak mijn inspiratiebronnen.

 

PRAKTISCH

De opening is dus op Zaterdag 7 maart om 14.00. Op sommige werken heb ik gedichten geschreven, ik draag deze tijdens de opening voor en leg wat uit over mijn werk.

In de plannen zit verder dat ik wellicht ergens tijdens de expositie- periode voor de vrijwilligers van De Wasplaats en andere mensen uit de wijk een workshop collage en gedichten maken ga verzorgen.

De rest van mijn werk inclusief sommige gedichten kun je vinden op mijn instagrampagina: @miriam.vanveller.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *