WELKOM BIJ DE WASPLAATS, HUISKAMER VAN KLARENDAL

De Wasplaats Klarendal is sinds 2015 een nieuw concept in het hart van het Modekwartier Arnhem. Bij binnenkomst vind je winkeltje OOgst; een shop-in-shop met allerlei unieke producten, gemaakt door mensen uit de buurt en de omgeving. Handig als je op zoek bent naar een bijzonder cadeau of een leuke attentie voor jezelf!

De Wasplaats heeft zich het afgelopen jaar bewezen als centrale plek in het hart van de wijk Klarendal. Het is een komen en gaan van bezoekers.

Kunstenaars uit de wijk laten hun werk zien in maandelijkse tentoonstellingen. Ook leden van het participatiewerk, vrijwilligersorganisaties en buurtconciërges met een inloopspreekuur, en vele anderen, vinden hun weg naar de huiskamer van de wijk.

DE WASSERETTE

Verderop in de winkel bevindt zich de wasserij waar je je kleding achter kan laten in handen van een van onze medewerkers. Ondertussen geniet je van een kopje koffie of thee en is er gebruik te maken van ons gratis WiFi netwerk voor je werk of studie. Lees de krant aan de gezellige leestafel of maak gewoon een praatje met een van de aanwezigen. Bekijk deze pagina voor alle informatie over onze wasdiensten.

VRIJWILLIGERS ALTIJD WELKOM

Dagelijks wordt De Wasplaats geopend en afgesloten, de kassa aan het einde opgemaakt, zijn er huishoudelijke werkzaamheden te verrichten, staat het winkeltje er netjes bij, wordt er koffie aangeboden, de wasjes moeten gedaan en gevouwen worden en bezoekers worden welkom geheten. Daarom is de  Wasplaats regelmatig opzoek naar gastheren- of vrouwen (vrijwillig) die ons team komen versterken!

DUURZAAM

De Wasplaats wordt verlicht met LED-verlichting en maakt voor het halen en brengen van de was gebruik van een elektrische bakfiets.


SOCIAAL

De Wasplaats is vooral een sociale spil van de wijk Klarendal. Het idee kwam als antwoord op de vraag om in de wijk ontmoeting, informele zorg en betaalbare dienstverlening te combineren in een organisatie: Stichting Wijkwinkel De Wasplaats. De Wasplaats is een uniek multifunctioneel concept voor Klarendal en omliggende wijken waarin wijkbewoners, ondernemers, gemeente en welzijn- en zorginstellingen samen werken. Elkaar op ideeën brengen, elkaar te helpen en elkaar versterken; een maatschappelijk verantwoorde wasserij met aandacht voor sociale waarden in de wijk!

PARTNERS

De Wasplaats en de WOP worden ondersteund door partners als het Bewonersoverleg Klarendal, de gemeente Arnhem, de Dullertsstichting en Volkshuisvesting Arnhem.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren