Oktobervest – bewoners en ondernemers tonen ambacht

Voor de vierde editie van het herfst evenement OKTOBERVEST van bewoners en ondernemers in Klarendal, kunnen ook bewoners zonder winkel met een goedkope kraam hun waar aan de man brengen: samen vieren we de herfst!

AMBACHT

De ondernemers uit de wijk willen meer de nadruk leggen op ambacht, omdat in het Modekwartier veel producten zelf gemaakt worden. Elke ontwerper laat dus tijdens Oktobervest zien hoe zijn of haar product tot stand komt.

Met de Wasplaats en Winkeltje OOgst is een samenwerking gaande ter voorbereiding op Oktobervest. Wijkbewoners van Klarendal en Sint Marten, waar ook veel creativiteit te vinden is, wordt de mogelijkheid geboden een kraam te huren voor een kleine bijdrage van 10 euro. Een creatieve markt waar wijkbewoners zelfgemaakte producten kunnen verkopen. Hiermee vormt het evenement een combinatie van de ambachten van de ontwerpers, maar ook de ambacht van de wijkbewoners. Daarnaast is er een kleedjesmarkt voor de kinderen uit de wijk.

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, worden de pleinen aan de Klarendalseweg gebruikt voor deze markt. Denk aan het Kapelplein (kleedjesmarkt), het plein bij het winkelcentrum, de parkeerplaats (op de hoek van de Solostraat en Klarendalseweg) en nog een aantal kleine pleintjes waar een paar kramen kunnen staan.

CORONA

Hierbij houdt de organisatie uiteraard rekening met de benodigde afstanden vanwege de Corona maatregelen en voldoende spreiding in de wijk.

Ook wordt er een maximum aantal personen in de winkels gehanteerd. Dat is per winkel verschillend en heeft te maken met de afmetingen. Er wordt 1 persoon per 10 m2 gehanteerd. Dit wordt duidelijk aangegeven bij de ingang van elke winkel. Door middel van surveillanten (hosts) op straat wordt de anderhalvemeter gewaarborgd. Op momenten dat een bepaalde plek te druk dreigt te worden, bieden zij alternatieven.

AANMELDEN

Maak jij ook lekkere of leuke dingen? Handwerk, stekjes, kunstobjecten of sieraden? Huur een betaalbare kraam en verkoop je spullen tijdens Oktobervest op zaterdag 3 oktober van 13.00 – 17.00 uur. AMBACHT is de verbindende factor. Voor info of aanmelden, kom naar De Wasplaats Klarendalseweg 439 of naar Net-a, de winkel er naast. Mailen kan ook naar wassen@dewasplaats.nl of info@Net-a.nl onder vermelding van ‘kraam Oktobervest’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *