Oudere Klarendallers en hun herinneringen

De december tentoonstelling van De Wasplaats is het Klarendalse project Mijn Leven In Kleur. In 2018 zijn verhalen van oudere bewoners van Klarendal opgetekend door een team van jongeren en volwassenen uit de wijk door middel van interviews. Dit resulteerde in een fototentoonstelling, een film en een boekje. In de maand december is dit werk voor een tweede keer openbaar te bekijken.

MIJN LEVEN IN KLEUR

De geïnterviewde ouderen zijn Klarendallers van Nederlandse, Surinaamse en Turkse afkomst, zodat hun verhalen niet verloren gaan. Door hun levensverhalen op te schrijven en onder andere in een boek te verwerken, ontstaat een beeld van een generatie in de wijk waar jongeren weinig van weten en die er toch samen in leven. Het project is in november 2018 gepresenteerd in het Huis van Puck in Klarendal.

PORTRETTEN, HERINNERINGEN

Alle ouderen én hun interviewers zijn gefotografeerd en in het boekje opgenomen. Op de hoofdfoto van dit artikel staan Joop Langebach en de interviewster Melanie Onstein. Fotograaf Zefanja Hoogers heeft tevens herinneringen geprobeerd fotografisch vast te leggen. De beelden zijn de hele maand december nog eens samen gebracht in De Wasplaats, het boekje zal er uiteraard ook beschikbaar zijn.

OPENING

De herhaling van Mijn Leven In Kleur in De Wasplaats wordt op vrijdagavond 29 november om 19.30u afgetrapt met alle geïnterviewden en interviewers nog eens uitgenodigd. Daarna is de tentoonstelling te bekijken tijdens openingstijden.

Klarendalseweg 439

Openingstijden

Maandag: 12:00 – 16:00
Dinsdag: 10:00 – 16:00
Woensdag: 10:00 – 14:00
Donderdag: 10:00 – 16:00
Vrijdag: 10:00 – 16:00

FILM

Filmmaker Henk Pengel filmde een aantal van de ouderen:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *