Rik is terug!

Begin 2016 opende De Wasplaats haar deuren, met achter de wasmachines en voorin de ontmoetingsplek. Rik van Houten was bij start De Wasbaas, maar kwam na meer dan twee jaar tot de conclusie niet echt toe te komen aan het sociale element van De Wasplaats. Hij koos toen zich in te zetten voor de WoonOmgevingsPloeg (WOP). Maar Rik is terug als dagelijks gezicht!

STICHTING WIJKWASSERETTE

Bestuurders van De Wasplaats gaven namelijk niet op. De start van De Wasplaats was geen makkelijke, maar uiteindelijk is het gelukt om Rik voor 28 uur per week betaald werk als coördinator aan te bieden. Nee, niet als Wasbaas. Hij zal ongetwijfeld eens een wasje vouwen, maar zijn taken zijn vooral het werven en aansturen van vrijwilligers om de dagelijkse zaken te laten draaien, voor zowel De Wasplaats als de WOP.  ‘Ja coördinator, maar ik noem mezelf liever verbinder’, aldus Rik.

WIJKWERKPALET

Het WijkWerkPalet is hèt bewonersinitiatief voor het ontwikkelen, verbinden en begeleiden van participatie activiteiten en leer/werk- en vrijwilligersprojecten in Klarendal en omliggende wijken. De Wasplaats is de uitvalsbasis van dit initiatief, gedragen door voornamelijk vrijwilligers. Ook de WoonOmgevingsPloeg valt onder het WijkWerkPalet.

Vragen over De Wasplaats, de WOP, of aan Rik? Kom langs! De Wasplaats is vijf dagen in de week open en Rik zal er regelmatig te vinden zijn:

Maandag: 12:00 – 16:00
Dinsdag: 10:00 – 16:00
Woensdag: 10:00 – 14:00
Donderdag: 10:00 – 16:00
Vrijdag: 10:00 – 16:00

Beeld © Zefanja Hoogers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *