De Wasplaats, wijkwinkel 2.0

In de huiskamer van Klarendal, wijkwasserette de Wasplaats, hebben de dagelijkse gezichten nogal gewisseld het afgelopen jaar. Maar ondertussen is het team wel uitgebreid en zijn er maar liefst zes vrijwillige gastvrouwen! Mede dankzij de wijkkrant en een aantal online middelen waarmee het bestuur naar versterking zocht, zijn er nu dagelijks genoeg mensen aanwezig om gasten te voorzien van een kopje koffie, een schoon wasje, het bedienen van Winkeltje OOgst en alle andere werkzaamheden die er nodig zijn om de huiskamer te runnen.

SOCIALE VVV

Zoals we weten, de Wasplaats is meer dan een wasserette. De zakelijke was voor lokale (horeca) bedrijven is ondertussen uitbesteed aan een kleine ondernemer die gebruik maakt van de wasmachines. Voor kleine wasjes van bewoners stropen de gastvrouwen hun mouwen nog wél op. Maar het is belangrijk dat zij beschikbaar blijven voor de huiskamer, het winkeltje of bezoekers van de maandelijks wisselende tentoonstelling. De wasjes doen zij dan tussendoor.

Heb je vragen over je straat, je stoeptegel of anderszins wat met het wonen in de wijk te maken heeft? In de Wasplaats is altijd iemand aanwezig die probeert je daarmee verder te helpen; net zoals vroeger in de wijkwinkel.

INLOOP EN ACTIVITEITEN

Helaas heeft het Financieel Café van de SWOA zich terug getrokken uit de wijk. Maar regelmatig is participatiewerker Anja van Hal aanwezig in de Wasplaats, als ook leden van het Sociale Wijkteam, woensdagochtend Inloop Onderling en vrijdagochtend Iriscovery.  Een paar keer per jaar organiseert het team een kledingbeurs.

De Wasplaats heeft trouwens goede banden opgebouwd met het team van de Klarendalse molen, het Inloophuis in Sint Marten  en de Leuke Linde: samen staan we sterk!

Klarendalseweg 439, welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *