Column: DE BAKFIETS

Sinds een poos verleent De Wasplaats een extra service. Een medewerker haalt met de bakfiets, uw vuile was op en brengt de schone was een paar dagen later naar uw huis. Dat is natuurlijk een uitkomst voor mensen die ver wonen, geen auto hebben, geen tijd hebben/maken of gewoon omdat je de man die erop fietst graag wilt ontmoeten.

Hij is een lief, intelligent, grappig en rustig persoon, die zonder zuchten of mopperen voor een kleine vergoeding de rit voor u zal maken. Dat is toch een briljant idee!

Zo zag ik, terwijl ik bij De Wasplaats zat, hem met een berg was verdwijnen op die super knots van een fiets. In de bak voorop werden de tassen gezet, alsof er een paar kleuters van een hip Amsterdams gezin naar hun oma werden gebracht. Alleen deze inhoud rook frisser.

Ik rende naar hem toe, om te kijken of ik er eventueel bij zou passen, maar hij was al weggefietst.

Dat zou ik toch zo leuk vinden om me door een man op een gigantische fiets rustig door de straten van Klarendal te laten rondleiden.

Nou mijn verlangen werd werkelijkheid, want toen hij terug was, stapte ik brutaal in de bak en blufte: “Ahhhhh mag ik een stukje mee?” Waar hij resoluut op reageerde met een lach en een rinkelende bel.

Hij greep snel het stuur en zwaaide naar de mensen die in De Wasplaats zaten. Het overviel me, mocht ik echt mee?

Dit ding ging vlotter dan ik gedacht had en laat ik nou niet zo’n held zijn. Als een turbo gingen we de heuvels over, scherp de bochten door, spontaan op de rem en met een grijns keerde hij weer terug.

Met mij nog steeds, hysterisch, in die bak. Gillend met mijn armen om de stang geklemd, alsof ik in een achtbaan zat, had ik me deze rit anders voorgesteld.

Ik bied bij deze alle Klarendallers mijn excuus aan, voor de geluidsoverlast die ik jullie waarschijnlijk bezorgd heb deze paar minuten. Als je denkt; “Wat kwam er nou zo luid en snel mijn straat door?” Dat was De Bakfiets. Volgende keer met alleen de fietsende meneer, met de schone was.

Want dit varkentje is gewassen.

https://www.facebook.com/dewasplaats/videos/896322930753462/

Gif © Monique Lotgerink – Foto © Zefanja Hoogers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *